Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából III. Oroszkrémtorta

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából III. Oroszkrémtorta

609

Hozzávalók:

·           6 tojásból sütött piskóta
·           1 ananász konzerv
·           rumba áztatott mazsola
·           1 csomag zselatin
·           folpack
 
A krémhez:
 
·           8 evőkanál cukor
·           2 egész tojás
·           1 dl tej
·           1 csomag vaníliás cukor
·           1/2 l tejszín (tartós)
 
Előkészítés:

 
Az ananász levével elkeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem főzzük. A lábas vagy tortaforma (amiben a piskótát sütöttük) aljára folpackot húzunk, úgy hogy mindenhol lefedje azt. Lerakjuk az ananász karikákat, az üres helyeket a mazsolával töltjük ki.
A krém készítése:
A cukrot a tojásokkal és a tejjel jól elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliáscukrot, és hideg vízbe állítjuk hűlni. Ha már langyos hozzáadjuk az áztatott zselatint. A tejszínt 1 kanál cukorral borotvahab keménységűre verjük (tehetünk bele vaníliás cukrot is!), hozzáadjuk a lehűtött krémhez, és óvatosan összekavarjuk.
Összeállítás:
A krém felét a díszített lábas aljára öntjük, ráhelyezzük a fele piskótát, ráöntjük a maradék krémet és rárakjuk a piskóta másik felét. Beleigazítjuk a krémbe úgy, hogy mellette is legyen krém. 3-4 órára hűtőben tároljuk.
Megjegyzés: ez egy fordított torta. Tehát fejjel lefelé állítjuk össze. Tálaláskor a torta aljára borítjuk a tálcát, felfordítjuk, a fóliát lehúzzuk róla.

Eredeti lelőhely:

http://receptek-zsannamanna.blogspot.com