Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.
Hozzávalók:
· 6 tojásból sütött piskóta
· 1 ananász konzerv
· rumba áztatott mazsola
· 1 csomag zselatin
· folpack
A krémhez:
· 8 evőkanál cukor
· 2 egész tojás
· 1 dl tej
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1/2 l tejszín (tartós)
Előkészítés:
Az ananász levével elkeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem főzzük. A lábas vagy tortaforma (amiben a piskótát sütöttük) aljára folpackot húzunk, úgy hogy mindenhol lefedje azt. Lerakjuk az ananász karikákat, az üres helyeket a mazsolával töltjük ki.
A krém készítése:
A cukrot a tojásokkal és a tejjel jól elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliáscukrot, és hideg vízbe állítjuk hűlni. Ha már langyos hozzáadjuk az áztatott zselatint. A tejszínt 1 kanál cukorral borotvahab keménységűre verjük (tehetünk bele vaníliás cukrot is!), hozzáadjuk a lehűtött krémhez, és óvatosan összekavarjuk.
Összeállítás:
A krém felét a díszített lábas aljára öntjük, ráhelyezzük a fele piskótát, ráöntjük a maradék krémet és rárakjuk a piskóta másik felét. Beleigazítjuk a krémbe úgy, hogy mellette is legyen krém. 3-4 órára hűtőben tároljuk.
Megjegyzés: ez egy fordított torta. Tehát fejjel lefelé állítjuk össze. Tálaláskor a torta aljára borítjuk a tálcát, felfordítjuk, a fóliát lehúzzuk róla.
Eredeti lelőhely:
http://receptek-zsannamanna.blogspot.com