A szokásos rakott krumplihoz képest ez egy jóval könnyedebb műfaj: kolbász helyett sonka/virsli/krinolin, és tetszés szerinti tavaszi zöldségek (karalábé, répa, spenót, sóska...) lágy besamellel összefogva. A tetején a füstölt sajt már csak korona :-)
Igazi tavaszváró fogás!
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 25 dkg sonka/virsli/krinolin
- 2 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál répa
- 4-5 tojás
- 1 ek. liszt
- 2,5-3 dl tej
- 10 dkg füstölt sajt
- só, bors, szerecsendió
A tojásokat sós, lobogó vízben 10 perc alatt keményre főzzük, felkarikázzuk.
A sonkafélét felkockázzuk, pici olajon átpirítjuk.
Összeállítjuk.
Egy tepsi aljára (kb. 25×35 cm) simítjuk a krumplikarikákat, megsózzuk. Jöhet rá a felkarikázott tojás, csöpp só, a megpirított sonka, végül a besameles zöldségek. Az egészet megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé megolvad.
Kockára vágva, frissen tálaljuk – esetleg további zöld/vegyes salátával.