Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Szőlős diplomata puding

Szőlős diplomata puding

385

Hozzávalók:

1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg

2-3 fürt csemege szőlő

1 l tej

2 csomag jó minőségű vanília puding vagy

házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve

a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.

Elkészítjük a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatjuk a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakjuk. A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, és szépen elosztjuk a piskótán úgy, hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltjük krémmel, majd lezárjuk piskótával, és azt is leöntjük krémmel.

Fontos, hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.

 

Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 

http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 

http://thechefviki.blogspot.com/ 

http://garffyka.blogspot.com/