Készülhet szőlővel, ez volt az alap, de isteni barackkal, almával, körtével, igazából mindegy, csak kemény gyümölcs legyen.
Hozzávalók:
1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg
2-3 fürt csemege szőlő
1 l tej
2 csomag jó minőségű vanília puding vagy
házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve
a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.
Elkészítjük a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatjuk a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakjuk. A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, és szépen elosztjuk a piskótán úgy, hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltjük krémmel, majd lezárjuk piskótával, és azt is leöntjük krémmel.
Fontos, hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.
Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
http://thechefviki.blogspot.com/