A mártáshoz:
50 dkg fehér spárga
15 dkg füstölt frikandó sonka
10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)
1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma
1 tubus krémsajt
2 ek tejföl
2 dl főző tejszín
1 dl száraz fehérbor
bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj
A spárgát/csirágat megmossuk, a fás végét letörjük, és mivel ez leves (fehér) spárga volt, a feje aljáig lehámozzuk a héját. A csirág fejét meghagyjuk egyben, a többit felkarikáztam.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntjük borral és fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga puha nem lett.
Belekeverjük a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntjük). Összefőzzük, ízesítjük, rá a zöldfűszerek, és a csirág vége. Még egy rottyantás és kész is.
Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőzünk. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedjük a szószra, majd óvatosan összerázzuk, és már lehet is tálalni.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: