Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Spárgaszezon, Gnocchi spárgával és sonkával

Spárgaszezon, Gnocchi spárgával és sonkával

725

A mártáshoz:

50 dkg fehér spárga

15 dkg füstölt frikandó sonka

10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)

1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma

1 tubus krémsajt

2 ek tejföl

2 dl főző tejszín

1 dl száraz fehérbor

bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj

A spárgát/csirágat megmossuk, a fás végét letörjük, és mivel ez leves (fehér) spárga volt, a feje aljáig lehámozzuk a héját. A csirág fejét meghagyjuk egyben, a többit felkarikáztam.

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntjük borral és fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga puha nem lett.
 
Belekeverjük a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntjük). Összefőzzük, ízesítjük, rá a zöldfűszerek, és a csirág vége. Még egy rottyantás és kész is.

Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőzünk. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedjük a szószra, majd óvatosan összerázzuk, és már lehet is tálalni.

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: