Villámgyors és laktató ebédet tálalhatunk a család elé ezzel az egyszerű és nagyszerű fogással. Használjunk bátran boltban kapható, jó minőségű gnocchit! Az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt) úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen.
A mártáshoz:
50 dkg fehér spárga
15 dkg füstölt frikandó sonka
10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)
1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma
1 tubus krémsajt
2 ek tejföl
2 dl főző tejszín
1 dl száraz fehérbor
bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj
A spárgát/csirágat megmossuk, a fás végét letörjük, és mivel ez leves (fehér) spárga volt, a feje aljáig lehámozzuk a héját. A csirág fejét meghagyjuk egyben, a többit felkarikáztam.
Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőzünk. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedjük a szószra, majd óvatosan összerázzuk, és már lehet is tálalni.
Szerző: 5PL