Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Olasz filmes gasztrotörténetek

Olasz filmes gasztrotörténetek

697

Az olasz filmművészet mindig érzékenynek bizonyult az ország társadalmi változásai iránt. Csak meg kell néznünk Sophia Loren filmjeit és máris megismerjük a dél-olasz városok, falvak világát. Visconti alkotásait, hogy benyomást szerezzünk olasz kispolgár életéről. Nem beszélve Felliniről, akinek filmjei, a Róma vagy az Édes élet a legjobb korrajznak bizonyultak.


fotó: Sebestyén László

Hasonlóképpen az olasz konyhaművészet is tükrözi az olasz társadalom és gazdaság változásait. A trattoriák, osteriák kínálata, a tészták elkészítésének ezerféle módja mellett ma már ott tartunk, hogy a világ második legjobb étterme is olasz, Massimo Bottura Francescana nevű osteriaja. A falusi olasz konyhától a polgári konyháig vezető utat tökéletesen be lehet mutatni a filmeken keresztül.

Erre tett kísérletet a milánói expón látható kiállítás, ahol az 1949-es Láncok című filmtől a nyolcvanas években készült Makaronin keresztül bemutatják, milyen szerepet játszott az étkezés az olasz társadalomban.

Előfizetői ügyfélszolgálat:
Tel.: (1) 461-1447
E-mail: elofizetes@magyarkonyhakiado.hu
Ügyfélfogadás: munkanapokon 8-16 óráig

Fizessen elő a Magyar Konyha Magazinra!


Előfizetési díjaink 2015-ben:

Éves előfizetés: 4700 Ft
Féléves előfizetés: 2600 Ft

Online előfizetés

Ajándékozzon Magyar Konyha Magazin előfizetést!