Hozzávalók:
– 1 vegyes gyümölcs konzerv (~ 820 ml)
– 1 ananász konzerv (~ 567 g) legyen mindkettő csökkentett cukortartalmú
– 2-2,5 dl főzőtejszín
– 2 ek burgonyakeményítő
– 2 ek méz/barnacukor
– 1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
– 1 csipet (citromos) só
– pár csepp citromlé
A gyümölcsöket csepegtessük le, a vegyes befőtt levét mindenképpen fogjuk fel, mert azzal öntjük fel.
A mézet karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket. Egy kicsit pirítsuk össze, adjuk hozzá a vaníliát és a sót is, majd öntsük fel a gyümölcslével és vízzel. Kis energián forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-8 percet.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és egy kevés hideg vízzel, majd folyamatosan keverve adjuk a leveshez. Pár percig főzzük, de ne forraljuk.
Hidegen tálaljuk, adhatunk hozzá durvára tört (baba) piskótát.
Jó étvágyat hozzá!