Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Max konyhája – Són sült csirke

Max konyhája – Són sült csirke

416

Nagyon sokszor készül nálunk, mert a kihűlt húsából másnap lehet készíteni egy salátát, vagy esetleg egy gyors csirke gyrost.

A tepsi aljában elterítünk 1 kg sót (sima ún. kősót, az a lényeg hogy ne legyen jódozott), ráterítjük a megmosott, leszárított csirkecombot ( lehet csontos mell, pulyka comb, szárnya, de farhát is finom így megsütve ). Letakarom alufóliával, 45 perc 200 C-on, utána leveszem a fóliát, és újabb 45 perc a sütőben. A sütés fontos része hogy nem kell rá semmi fűszer, és a só elnyeli a kifolyt nedveket, így egy kellemes omlós husit kapunk. Önmagában is nagyon finom, krumpli pürével, vagy párolt zöldséggel egy kis sajtmártással…….
 
 
Bőre alá dughatunk fokhagymát, majoránnát, rozmaringot és ezzel is változatossá tehetjük.
 
Jó étvágyat!
 
 
 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja