De mit tegyen az, aki egy lakótelep közepén lakik és nincs ideje és helye grillezni? Készítse el a szegény ember grill csirkéjét, a són sült csirkét.
Nagyon sokszor készül nálunk, mert a kihűlt húsából másnap lehet készíteni egy salátát, vagy esetleg egy gyors csirke gyrost.
A tepsi aljában elterítünk 1 kg sót (sima ún. kősót, az a lényeg hogy ne legyen jódozott), ráterítjük a megmosott, leszárított csirkecombot ( lehet csontos mell, pulyka comb, szárnya, de farhát is finom így megsütve ). Letakarom alufóliával, 45 perc 200 C-on, utána leveszem a fóliát, és újabb 45 perc a sütőben. A sütés fontos része hogy nem kell rá semmi fűszer, és a só elnyeli a kifolyt nedveket, így egy kellemes omlós husit kapunk. Önmagában is nagyon finom, krumpli pürével, vagy párolt zöldséggel egy kis sajtmártással…….
Bőre alá dughatunk fokhagymát, majoránnát, rozmaringot és ezzel is változatossá tehetjük.
Jó étvágyat!
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja