A reklámokból jól ismert keksz otthoni változata. Ízesíthetjük olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, vagy csoki darabkákkal. Lehet készíteni rozsliszttel, zabliszttel, kakaóval vagy teljes kiőrlésű lisztel. Aszalt áfonyával és dió darabokkal pedig maga a csábítás.
Hozzávalók:
1,25 dl must
6 dkg barna cukor
6 dkg cukor
1,25 dl olíva olaj
10 dkg Graham liszt
35 dkg sima liszt
1 ek méz
1 cs vaníliás cukor
˝ kk. sütőpor
1-1 tk mézes és almás fűszerkeverék (vagy fahéj, szegfűszeg és gyömbér)
2-3 cl konyak
Ízesítők:
1-1 ek durvára vágott mandula és mogyoró
Összegyúrom az alapanyagokat egy rugalmas gombóccá, és hideg helyen pihentetem egy órácskát. Négy részre osztom és kinyújtom. Tetszőleges formára szaggatom és előmelegített sütőben, 185 c˚-on szép pirosra sütöm.
Csomagolhatjuk reggelire, vagy adjuk egy csésze forró csoki mellé, de egy szép celofánba csomagolva egyedi gasztro ajándék lehet.