Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Max konyhája – Leveles tésztába töltött csirkecombok

Max konyhája – Leveles tésztába töltött csirkecombok

379

Elkészíthetjük előző nap is, és csak sütnünk kell. Tipp&trükk: érdemes egész csirkecombot venni, mert így egy kicsit rövid volt a bőre, és nehéz volt megtölteni.

Hozzávalók 4 személyre:
 
– 8 db csirke alsó comb
– 20 dkg natúr krémsajt
– 2-3 db, felezett barackbefőtt
– 1 csomag (27,5 dkg) friss, kinyújtott leveles tészta
– (citromos) só, bors, (provanszi) fűszerkeverék,
 
A kenéshez és szóráshoz:
 
– 1 tojás sárgája
– 1-2 tk tej
– szezámmag vagy lenmag
 
 
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és epiláljuk. A krémsajtot habosra keverjük, ízesítjük és sózzuk. A barackot alaposan lecsepegtetjük, majd kis kockákra vágjuk.
A csirke bőrét az ujjunkkal kicsit fellazítjuk, majd egy kis kanállal sajtot tuszkolunk bele, utána barackot, majd sajttal zárjuk, és a bőrt visszaigazgatjuk.
Az így betöltött combokat megsózzuk, és szépen eligazgatjuk, formázzuk.
A tésztalapot hosszában 8 egyforma csíkra vágjuk. A tésztát a comb keskenyebbik végétől indítva, szépen rátekerjük, úgy hogy a csíkok a szélén fedjék egymást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a tojással kikevert tejjel, és megszórjuk szezámmaggal.
160 C-on, alsó sütésen süssük 50-55 percet, majd emeljük a hőfokot 180 C-ra, és tehetjük alsó-felső sütésre, így szépen megpirul a teteje.
Az alacsony hőfokon a csirke a tészta burokban lassan megpárolódik, a gőzétől a tészta nem tud kiszáradni.
Köretnek sült burgonyát vagy párolt rizst tálaljunk.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
 
Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja