Ideális nyári leves, amihez nem kell ebben a hőségben órákat a konyhában eltölteni. És hogy egy kicsit könnyebb legyen, nem liszttel habarjuk be, hanem keményítővel sűrítjük. Ettől ugyan nem lesz light, de a wellness kategóriába belefér.
Meggyleves by Max
hozzávalók:
500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)
1 citrom
1,5 dl vörösbor
1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj
6-7 db szegfűszeg
2 dl tejföl
1 ek keményítő
cukor és só
A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Ezekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.
A meggyet egy fazékban annyi vízzel, ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.
Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.
A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utána ízesítek, és besűrítem a vizes-tejes- keményítővel. Addig melegítem, míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.
Kihűtöm, és hidegen tálalom.
Isteni ezekben a kánikulákban.
Jó étvágyat hozzá!