Gyakori szereplő az ebédlőasztalon, a Majdnem kínai csirke, frissített verziója. Egy kicsit módosult a régi recept, frissült és átalakult.
Pár szó a köretről. Párolt rizs, kínai ízesítésű saláta és édes-csípős chilli szósz, de nagyon finom burgonyapürével is.
Hozzávalók, 4 személyre:
– 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad)
– 4 tojás
– 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is
– 2 tk sűrített paradicsom
– 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam)
– 3 ek szezámmag
– 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék
Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra.