Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Húsvétra: Házi krémes

Húsvétra: Házi krémes

385

Tészta:

1 csomag (500 gr-os) leveles tészta
 
Két darabra vágtuk, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25×35 cm).  Előmelegített sütőben 180 c-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.
 
Krém:
 
4 tojás
 
30 dkg cukor
 
1 cs vaníliás cukor
 
5 púpos evőkanál liszt
 
1 l tej
 
 
A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük.
 
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
 
Ha kihűlt, az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van, torta keretet teszünk köré és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd az szabásminta szerint felszeljük.
 
Jó étvágyat!
 
Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: