Sokak abszolút favorit süteménye, állandó szereplője a cukrászdák kínálatának. Ha ezt kínáljuk a locsolóknak, biztos sikert és elismerő pillantásokat söpörhetünk be! Ne féljünk nekiállni!
Tészta:
1 csomag (500 gr-os) leveles tészta
Két darabra vágtuk, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25×35 cm). Előmelegített sütőben 180 c-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.
Krém:
4 tojás
30 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 púpos evőkanál liszt
1 l tej
A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
Ha kihűlt, az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van, torta keretet teszünk köré és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd az szabásminta szerint felszeljük.
Jó étvágyat!
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: