Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Húsvét után: Húsvéti aprópecsenye

Húsvét után: Húsvéti aprópecsenye

420

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell (vagy comb kicsontozva, vagy pulykamell)
  • 30 dkg főtt, füstölt sonka
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 40 dkg konzerv őszibarack
  • só, bors
A mártáshoz:
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 ek. tejszínes (vagy almás!) torma
  • 1 púpos ek. ételkeményítő
 
 
A sonkát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és 2 ek. olajon kevergetve színesre-illatosra sütjük. Szűrőlapáttal tányérra szedjük, félretesszük.
 
Az újhagymát karikákra vágjuk, és a serpenyőben maradt jóízű olajon megfonnyasztjuk. A csirkemellet kis kockára vágjuk, és a hagymára dobjuk. Néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sült sonkakockákat, valamint a vékony szeletekre darabolt őszibarackot is. Percek alatt összeforrósítjuk az egészet. Sóval, borssal ízesítjük.
 
A mártáshoz pici hideg vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük a tejszínt, a tejfölt, a tormát, és az őszibarackos-sonkás húshoz csurgatjuk, és szelíd tűzön kiforraljuk.
 
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
 
Ihlet. Stahl Judit

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: