Egészen újszerű felfogása a húsvéti sonkának, illetve a maradék húsvéti sonka elálcázásának!Ha a vendégségben is ezzel kínált bennünket mindenki, sőt ha mi is ezzel vártuk a locsolókat, akkor egyszerűen új köntösbe öltöztetjük, s elvarázsoljuk vele a családot.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell (vagy comb kicsontozva, vagy pulykamell)
- 30 dkg főtt, füstölt sonka
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek. olaj
- 40 dkg konzerv őszibarack
- só, bors
A mártáshoz:
- 3 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2-3 ek. tejszínes (vagy almás!) torma
- 1 púpos ek. ételkeményítő
A sonkát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és 2 ek. olajon kevergetve színesre-illatosra sütjük. Szűrőlapáttal tányérra szedjük, félretesszük.
Az újhagymát karikákra vágjuk, és a serpenyőben maradt jóízű olajon megfonnyasztjuk. A csirkemellet kis kockára vágjuk, és a hagymára dobjuk. Néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sült sonkakockákat, valamint a vékony szeletekre darabolt őszibarackot is. Percek alatt összeforrósítjuk az egészet. Sóval, borssal ízesítjük.
A mártáshoz pici hideg vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük a tejszínt, a tejfölt, a tormát, és az őszibarackos-sonkás húshoz csurgatjuk, és szelíd tűzön kiforraljuk.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ihlet. Stahl Judit
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: