Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű fogása, ami a húsvéti trakta után sem terhelő a gyomor számára. Mondjuk egy színpompás, üde zöldsalátával!
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 nagy piros alma
- 2 ek. ecetes torma (üveges)
- 1 tojás
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- 1 dl húsleves
- só, bors, kapor
Köret nálunk:
- 1 zacskó salátamix
- 1 piros alma
- 3 szál sárgarépa
- 2 kis pohár kefír
- só, bors
A csirkemelleket előbb félbe, majd három vékony szeletre vágjuk. Besózzuk, majd nagyon forróra hevített serpenyőben minimális olajon hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát. Nem az átsütés a cél, éppen csak pici színe legyen, az egész kb. 1 perc.
Egy tepsibe sorakoztatjuk az elősütött hússzeleteket, és megkenjük az alábbi masszával:
Az almát megmossuk, és héjastól lereszeljük a reszelő durva fokán. Hozzákeverjük a tormát, beleütjük a tojást, és zsemlemorzsával állítjuk be a sűrűségét, hogy kenhető, de mégis viszonylag szilárd masszát kapjunk (az alma és a tojás nagyságától függ, mennyi morzsa fog kelleni). Sóval, borssal, szárított kaporral ízesítjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.
Aláöntjük a húslevest (ha nincs, akkor egyszerűen vizet), és 20 percre 180 fokos sütőbe dugjuk. Ennyi idő alatt az ízek pompásan összeérnek, a csirkemell pedig omlóssá, vajpuhává válik.
A salátához a reszelő durva fokán lereszeljük a megmosott almát és a meghámozott répát és összekeverjük a salátakeverékkel. Meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített kefírrel és már ehetünk is.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: