Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Grillezzünk! – Zöldfűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával

Grillezzünk! – Zöldfűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával

281

Nem kell sok idő neki, elég 2-3 óra, ez idő alatt a joghurt savtartalma megteszi a dolgát, és a hús rost szerkezetét meggyengíti. Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított újburgonyát cikkekre vágjuk, és lobogó, forró sós vízben 4-5 percet főzzük. Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítek, ebben lepirítjuk a lecsepegtetett burgonyát, majd a végén bőségesen megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.

A grill rácsot (vagy serpenyőt) vékonyan megolajozzuk, és közepes lángon, keveset forgatva megsütjük a húst. Azt hogy meddig kell sütni, sok minden befolyásolja, a hús vastagsága, hőfoka és a sütő hőmérséklete is. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az első szeletet inkább vágjuk félbe, és nézzük meg, hogy jól megsült. Arra vigyázzunk, hogy a csirkehús könnyen kiszárad, ha sokáig sütjük. A vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Szerző: 5PL

További információk és receptek:

www.maxkonyhaja.blogspot.com

www.thechefviki.blogspot.com

www.garffyka.blogspot.com