Grillezzünk! – Narancsos salsa

386

Az eredeti mexikói recept chilivel készül, de ha olyan társaságnak készítünk salátát, akik nem szeretik az erőset, akkor helyettesítsük nyugodtan piros kápia paprikával. Így is benne lesznek a húsos paprika darabok, de akár gyerekeknek is adhatunk belőle.

Ideális kísérője grill húsoknak, sülteknek, vagy egy adag quesadilának. 

Hozzávalók:

– 2 kis fej fehér saláta hagyma

– 3-4 újhagyma

– 2-3 piros húsos paprika (kápia, vagy kaliforniai)

– 2 közepes narancs

– 3-4 kemény húsú paradicsom

– 5-6 ek morzsolt kukorica (lehet lecsepegtetett konzerv is)

– só, bors, petrezselyem levél (sok)
 

Öntet:

– 2 ek mustár

– 3-4 ek (ízesített) fehérborecet

– 6-7 ek olívaolaj
 

A saláta készítésénél az alap méret a kukoricaszem nagysága. Ekkorára vágjuk a többi hozzávalót is, hogy a salátánk szép legyen. A hagymákat vágjuk össze, és tegyük egy keverő tál aljába. A paprikát csumázzuk ki, és azt is aprítsuk össze. A narancsot hámozzuk le a húsáig, majd egy éles, vékony pengéjű késsel filézzük ki. Ezt is vágjuk össze és keverjük bele a tálba a kukoricával. Vágjuk össze a petrezselyem zöldjét, és kevés sóval és borssal hintsük a tálba. A paradicsom kocsonyás részét vágjuk ki, és csak a kemény húsát daraboljuk bele a salátába. A keletkezett hulladékot tegyük félre, egy paradicsomos mártásba kiválóan felhasználható.

Készítsük el az öntetet. A sót és borsot keverjük ki az ecettel és a mustárral, majd lassan csurgatva adjuk hozzá az olajat. Ha teljesen összedolgoztuk, akkor öntsük rá a salátára, és szobahőmérsékleten hagyjuk az ízeket összeérni. Tálalás előtt keverjük össze alaposan.

Szerző: 5PL

 

További információk és receptek:

 

www.maxkonyhaja.blogspot.com

www.thechefviki.blogspot.com

www.garffyka.blogspot.com

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu