Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Grillezzünk! – Hagyma relish (chuthey)

Grillezzünk! – Hagyma relish (chuthey)

562

 

Hozzávalók:

–          3 fej vöröshagyma

–          2 kisebb fehér, főző hagyma

–          ½ szál póréhagyma

–          2-3 szál újhagyma

–          2-3 gerezd fokhagyma

–          1 dl kukkfüves, tokaji borecet

–          ½ dl száraz fehér bor (olaszrizling)

–          2 TK barna cukor (vagy Xukor/nyírfacukor)

–          1 TK mexikói fűszerkeverék (vagy oregánó, kakukkfű és bazsalikom keveréke)

–          Olaj, só és bors


 

A hagymákat alaposan megtisztítjuk, és felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Olajat hevítünk az edényben, és a hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral és puhára pároljuk 15-20 perc alatt. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, a cukrot és az ecetet és alaposan beforraljuk.
Ha el szeretnénk rakni egy kis időre, érdemes egy kis üvegbe kanalazni, egy kis olajat csurgatni a tetejére, és még melegen rácsavarni a tetőt és egy rövid időre fejre fordítani.

 

Szerző: 5PL

 

További információk és receptek:

 

www.maxkonyhaja.blogspot.com

www.thechefviki.blogspot.com

www.garffyka.blogspot.com