Hozzávalók:
– 3 fej vöröshagyma
– 2 kisebb fehér, főző hagyma
– ½ szál póréhagyma
– 2-3 szál újhagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 1 dl kukkfüves, tokaji borecet
– ½ dl száraz fehér bor (olaszrizling)
– 2 TK barna cukor (vagy Xukor/nyírfacukor)
– 1 TK mexikói fűszerkeverék (vagy oregánó, kakukkfű és bazsalikom keveréke)
– Olaj, só és bors
A hagymákat alaposan megtisztítjuk, és felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Olajat hevítünk az edényben, és a hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral és puhára pároljuk 15-20 perc alatt. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, a cukrot és az ecetet és alaposan beforraljuk.
Ha el szeretnénk rakni egy kis időre, érdemes egy kis üvegbe kanalazni, egy kis olajat csurgatni a tetejére, és még melegen rácsavarni a tetőt és egy rövid időre fejre fordítani.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: