Nagyon régen kóstoltam a bajor(os) krémet, még Németországban. A kóstolásnál elmesélték az apróbb, ám fontos részleteket. Csak érett sajtból készítik, és legalább 3 féléből.
Sózott házi vajat használnak, frissen zúzott színes borsot és fehér hagymát, amit lereszelnek. Hideg helyen legalább egy éjszakát érlelik.
Egy kicsit átdolgoztam, modernizáltam. Tettem bele tihanyi, francia és lengyel camembert sajtot. A sajtok már 2 hete a hűtőben érlelődtek, és mivel sózott házi vajam nem volt, ezért tejszínes krémsajttal dúsítottam.
Kenhetjük szendvicskrémnek, mártogathatunk bele grissinit, de nagyon finom csíkokra vágott pita tésztával is.
Hozzávalók:
40-50 dkg érett camembert sajt
20 dkg natúr krémsajt
2-3 ek tejföl
2 kis fej fehér hagyma
Durvára tört színes bors, só
A hagymát lereszeljük, a sajtokat felkockázzuk, és egy keverőtálban villával összetörjük.
Hozzákeverjük a hagymát, a sót és egy kis borsot. Hozzátesszük a krémsajtot, jól kikeverjük, és tejföllel lazítjuk. Kóstolás, és szükség szerint ízesítjük. Fedeles edényben, hűtőben 1-2 napot érleljük.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: