Végtelenül egyszerű kis saláta, nem is különösebben látványos, de egyszerűségében és szerénységében a sajtok variálásával számtalan lehetőséget rejt magában!
Könnyű kefíres öntet, semmi majonéz, semmi tojássárgája, semmi olaj, csak a letisztult ízek. Némi kapor hozzáadásával fokozhatjuk a pikantériát. Grillhúsok mellé felettébb ajánlott!
Hozzávalók:
-
50 dkg újkrumpli
-
2 nagyobb alma
-
2-3 kis pohár (175 gr) kefír
-
15-20 dkg tetszés szerinti, reszelhető sajt
-
só, bors
-
opcionálisan egy kis csokor kapor
A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a krumplihoz adjuk. A kefírt sóval, borssal, esetleg kaporral ízesítjük, belekeverjük az összes reszelt sajtot, majd összeforgatjuk az almás krumplival.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: