Hozzávalók:
· 7,5 dkg puha vaj
· 15 dkg cukor
· 2 cs. vaníliás cukor
· csipet só
· 4 tojás
· 10 dkg liszt
· 5 dkg étkezési keményítő
· 1 tk. sütőpor
· őrölt fahéj
· 75 dkg savanykás alma
· 1,5 dl tejföl
· 1 ek. porcukor
A puha vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval. Egyesével hozzáadunk 2 egész tojást, majd apránként a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Egyneművé kavarjuk, egy kenhető, lágy masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába kenjük. Tetejét megrakjuk meghámozott, cikkekre vágott almával, s 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A tejfölt összekeverjük a maradék 5 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 tojással és kevés fahéjjal.
A félig sült süteményt meghintjük fahéjjal. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és további 25 percig sütjük.
A már kihűlt torta meghinthető porcukorral!
Chef Viki