Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXXI. Francia almatorta

Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXXI. Francia almatorta

421

Hozzávalók:

·      7,5 dkg puha vaj
·      15 dkg cukor
·      2 cs. vaníliás cukor
·      csipet só
·      4 tojás
·      10 dkg liszt
·      5 dkg étkezési keményítő
·      1 tk. sütőpor
·      őrölt fahéj
·      75 dkg savanykás alma
·      1,5 dl tejföl
·      1 ek. porcukor
A puha vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval. Egyesével hozzáadunk 2 egész tojást, majd apránként a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Egyneművé kavarjuk, egy kenhető, lágy masszát kapunk.
 

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába kenjük. Tetejét megrakjuk meghámozott, cikkekre vágott almával, s 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A tejfölt összekeverjük a maradék 5 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 tojással és kevés fahéjjal.

A félig sült süteményt meghintjük fahéjjal. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és további 25 percig sütjük.

A már kihűlt torta meghinthető porcukorral!

Chef Viki