Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXVI. Kinderszelet

Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXVI. Kinderszelet

384

Tészta:

·           2 tojás
·           2 evőkanál kakaó
·           2 evőkanál méz
·           5 dkg vaj
·           2o dkg porcukor
·           35 dkg liszt
·           1 evőkanál szódabikarbóna
 
A hozzávalókat a liszt és szódabikarbóna kivételével gőz fölött melegítjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet (a szódabikarbónát a lisztbe keverjük). Gyúrható tésztát kell kapni. Ha nem ilyen, akkor adjunk hozzá még lisztet! A tésztából két lapot nyújtunk, 180 fokos sütőben sütjük. A tészta nagyon nehezen nyújtható, erre készüljünk fel. Közepes tepsit használjunk!
 
Krém:
 
·           3 csomag vanília ízű puding
·           2 dl tejföl
·           1 evőkanál liszt
·           7 dl tej
·           25 dkg porcukor
·           25 dkg margarin/vaj
 
 
A pudingporokból, lisztből és tejből sűrű (nagyon sűrű) krémet főzünk. Belekeverjük a tejfölt, és hűlni tesszük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a pudingos krém, óvatosan, kis adagokban belekavarjuk. A krémet az egyik lapra kenjük, rárakjuk a másik lapot, csoki mázzal bevonjuk. Másnap fogyasztható.
A mi kinder szeletünk tetejére porcukor került csokimáz helyett. Így is finom, és mutatós lett!
 
Az eredeti recept lelőhelye:
 
 http://www.receptek-zsannamanna.blogspot.com