Hozzávalók:
A palacsintához, kb. 12 darab:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
Ezen kívül:
- 75 dkg színhús (csirkemell, combfilé, sertéscomb, tarja…)
- tetszés szerint fűszerek
- 4-5 db keményebb körte
- olaj
- 2 ek. liszt
- kb. 3 dl tej
- 1 korong camambert sajt
- só, bors
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, fél óra pihentetés után szép sorban kisütjük őket. Hármasával felcsavarjuk a kész palacsintákat, majd éles késsel metéltre vágjuk.
A húst befűszerezzük, fajtától függően vagy pároljuk kicsit fólia alatt, sütőben, vagy kevés olajon néhány perc alatt átsütjük.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük, gerezdekre vágjuk.
Olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a lisztet, majd ovális habverővel kevergetve felöntjük a tejjel – besamelmártást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a még forró mártásba tördeljük a sajtot, és hagyjuk felolvadni.
A palacsintametélteket tepsibe szórjuk, ráfektetjük a hússzeleteket, a húsra a körtecikkeket. Bevonjuk a sajtos mártással, és forró sütőben átsütjük 20-30 perc alatt.
Chef Viki