Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XVI. Sörös- malachús

Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XVI. Sörös- malachús

555

Hozzávalók:

  • 2 kg csontos malachús
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. köménymag
  • 2 dl sör
  • só, bors
  • bátraknak friss chili
  • 1 lime

A malachúst megmossuk, bőrét mélyen bevágjuk, nyugodtan beleszaladhat kicsikét a húsba is. Besózzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk. Összekeverjük a 2 tk. köménymaggal, a sóval és borssal. Bátrak chilit is karikázhatnak bele, de Zuram nem bírja a csípőset.
A hagymás masszát alaposan belemasszírozzuk a húsba, jusson bőven a mélyedésekbe is! Bőrös oldalával felfelé római tálba tesszük, aláöntünk 2 dl sört. Ráfacsarjuk a lime levét, és befedjük az előzetesen min. 20 percig hideg vízben áztatott tetővel. Hideg sütőben kezdjük el sütni! Hús nagyságától függően kb. 2 óra alatt készre sütjük.

Szerecsendióval illatosított, könnyű burgonyapürével és savanyú uborkával tálaltam.

 
Chef Viki
http://thechefviki.blogspot.com/