Hozzávalók:
A morzsás alaphoz:
- 18-20 dkg omlós keksz (18 dkg-s zacskót találtam a boltban)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. cukor
- 15 dkg vaj/margarin
Krém:
- 50 dkg mascarpone/ricotta/natúr krémsajt
- 1-2 dl tejföl
- 8-10 dkg cukor
- 3 tojás
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg mazsola
- 1-2 tk. rumaroma
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
A kekszet késes betétű robotgéppel morzsává zúzzuk, hozzákeverjük a cukrot és a kakaót. Összegyúrjuk a puha margarinnal, majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-s kapcsos tortaformába tapicskoljuk. 180 fokon 10 percig elősütjük.
Míg sül, összedobjuk a krémet. A sajtot kikeverjük a tejföllel (savósságától függ, mennyit igényel!), a cukorral, a tojások sárgájával, az apró kockára vágott csokoládéval és a beáztatott mazsolával. Ízlés szerinti rumaromával ízesítjük (nem hígítja fel a krémet). A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sajtkrémhez keverjük.
Rákanalazzuk az elősütött kakaós kekszalapra, s alacsonyabb hőfokon kb. 45-50 percig sütjük. Sütőből kivéve langyosra hűtjük.
A csokoládémázhoz a tejszínbe tördeljük a csokit, mikróban 2-3 perc alatt összeolvasztjuk. Alaposan kikeverjük, kicsikét hűlni hagyjuk, majd a torta tetejére öntjük. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd tortaszerűen szeleteljük.
Chef Viki