Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig X. Almás-sajtos karaj

356

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj (vagy comb, lapocka, csirkemell, csontozott csirkecomb)
  • 10 dkg (füstölt) sajt
  • 2-3 db piros alma
  • só, bors, provance-i fűszerkeverék
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, fóliával szorosan lezárjuk, és hústól függően 35-45 percig pároljuk.
 
 
 
Az almát megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük és kerek szeletekre vágjuk. A sajtot megreszeljük. A húsra pakoljuk az almaszeleteket, beborítjuk a reszelt sajttal. Visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul, ennyi idő az almának is bőven elég.
Krumplipürével és/vagy friss salátával tálaljuk.
 
 
 
Chef Viki

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu