Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.
Tradicionális karácsonyi likőr, vonzó illatával és csodás aromájával. Használhatjuk koktélokhoz, de nagyon finom, ha gyümölcssalátát pár cseppel megbolondítjuk.
Hozzávalók:
3 vanília rúd
25 dkg cukor
2,5 dl víz
4 dl konyak
A rudakat hosszában vágjuk fel, kaparjuk ki a magokat belőle. Egy edényben a cukrot, a magokat, a rudakat és a vizet kis lángon főzzük össze 15 percig. Vegyük ki az üres rudakat, ebből egyet tegyünk félre az üvegbe díszíteni.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le a főzetet, és keverjük hozzá a konyakot. Öntsük egy szép tiszta üvegbe, és száraz, sötét helyen érleljük pár napot.
Egészségünkre!
Max
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja