Gasztroajándékok – Brazil vörösboros kávélikőr

623

Kávé, narancs és egy testes száraz vörösbor. Ja és némi konyak/rum. A megszokottal ellentétben ehhez a likőrhöz legalább egy közép kategóriás bort válasszunk, valami jó pincétől, mert ez adja a vázát az egész likőrnek.

Készíthetjük rummal vagy konyakkal, a lényeg: ne legyen domináns ízű az alkohol. Érlelési idő 4-5 nap.

Hozzávalók kb. 1,5 literhez:

– 7-8 dl száraz vörösbor
– 1 dl fehér rum vagy konyak
– 35 dkg (narancsos) cukor
– 6 g kávé babszem (ez kb. 50 szem)
– narancshéj

Egy nagy üvegbe tegyük alulra a kávészemeket, a narancshéjat, erre a cukrot, a konyakot/rumot és végül a bort. Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és tegyük hűvös helyre. Érleljük 4-5 napot, de időnként keverjük össze. Válasszunk csinos kis üvegeket, amiben szeretnénk tárolni, vagy ajándékozni. Szűrjük le a keveréket, és porciózzuk ki. Alaposan zárjuk le az üveget.

Kis masnival, címkével  csinosítsuk ki az üveget és már kész is a remek karácsonyi ajándék.

 

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 

http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 

http://thechefviki.blogspot.com/ 

http://garffyka.blogspot.com/

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu