Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Gasztobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig VII. Provence-i camembert

Gasztobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig VII. Provence-i camembert

379

Hozzávalók: 

3  csomag camembert,
 
2-2  friss ág rozmaring, kakukkfű,  zsályalevél,  babérlevél, 
 
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
 
1 tk  fehér bors
Hidegen sajtolt olíva olaj  a felöntéshez
 
Sajtok fehér kérgét levágni és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
     
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
 
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.
 
MJ és Max
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja