Ha gyorsaság, akkor tészta. S mivel előzőleg egy rettentő kondér csülökpörköltet főztem bográcsban, húsmentesre gondoltam. Cukkini, padlizsán, paradicsom, s hogy miért olasz? Ezeken túl a friss bazsalikom és oregánó miatt!
Szerző: Chef Viki
Hozzávalók:
· 30 dkg fusilli (vagy bármilyen más) tészta
· 1 fej vöröshagyma
· 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
· 1 cukkini
· 1 padlizsán
· 1/2 doboz kukorica
· só, bors
· oregánó, bazsalikom
A tésztát forrásban lévő, sós-olajos vízben a csomagoláson látható ideig főzzük, majd leszűrjük.
A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk, besózzuk kb. 15-20 percre, hogy keserű levét kidobja, majd leöblítjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a kockázott padlizsánt és a szintén felkockázott cukkinit, a fél doboz kukoricát. Fedő alatt, esetleg pici vizet aláöntve összefőzzük-pároljuk, kb. 15 perc alatt. Megfűszerezzük és készre forraljuk.
Rutinból reszelhető rá esetleg sajt, de szerintem teljesen felesleges, önmagában is nagyon finom!