Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia „Főzz az egészségedért” 6. recept – Zöldséges csirke

„Főzz az egészségedért” 6. recept – Zöldséges csirke

1045

(amit a gyártó nem tesz bele, hát persze, azért áll el 4 évig a por…). Lakótársam szerint egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni porból az ételt. Megfőztem friss alapanyagokból, elismerte, hogy sokkal finomabb és egyátalán nem tart tovább elkészíteni, mint a zacskós verziót.

A zöldséges csirke szerintem egy nagyon praktikus recept, munka után hazaérve is gyorsan össze lehet dobni, a zöldségeket variálhatjuk az ízlésünknek, az évszaknak vagy a mélyhűtő tartalmának megfelelően, amíg pedig sül az étel lehet más dolgokkal is foglalkozni J Elsőre riasztó lehet, hogy sokféle fűszer van benne, de szerintem megéri beruházni, a hétköznapi ételeket is fel lehet dobni egy-egy új fűszerrel.
 
 
Hozzávalók, 5-6 személyre, mert elég nagy adag:
 
·         2 kisfej vöröshagyma (~25 ft)
·         4 gerezd fokhagyma (~20 ft)
·         60 dkg csirkemell (~1000 ft)
·         1 kg cukkini (~150 ft, nem tudom, nekem a kertből van)
·         1 teáskanál rozmaring
·         2 csipet bors
·         1 teáskanál oregánó
·         1 teáskanál kakukkfű
·         1 teáskanál koriandermag, összetörve
·         1 teáskanál majoranna
·        
·         1 evőkanál olaj
·         1 evőkanál keményítő, ez helyettesíthető liszttel (összesen kb. 50 ft)
·         3 dl víz
·         1 konzerv sűrített paradicsom (~ 70 ft)
·         450 g fagyasztott tavaszi zöldségkeverék (520 ft, ez volt itthon és csak ebben nincs brokkoli :D)
·         15 dkg sajt (190 ft)
 
 

Összesen 2030 ft, kb 5-6 adag: 340-406 ft/adag
 
Sok munka nincs vele, de tényleg: hagymát, fokhagymát összeaprítani, feldobni az olajra pirulni. Közben begyújtani a sütőt, összevágni a húst, azt is mellé dobni, kicsit megpirítani, hogy legyen egy kis színe. Közben hámozni, összevágni a cukkinit nagyobb darabokra, ezt is hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk a fűszerekkel és sózzuk. Teszünk alá egy kis vizet, rotyogtatjuk, hozzáöntjük a fagyasztott zöldséget, beletesszük a sűrített paradicsomot és a maradék vizet, majd felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a keményítőt. Tűzálló tálba vagy tepsibe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Ugye, hogy nem nehéz? 🙂
 
 
A szerző: Mandy
 
www.kellegyrecept.blogspot.com