(amit a gyártó nem tesz bele, hát persze, azért áll el 4 évig a por…). Lakótársam szerint egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni porból az ételt. Megfőztem friss alapanyagokból, elismerte, hogy sokkal finomabb és egyátalán nem tart tovább elkészíteni, mint a zacskós verziót.
A zöldséges csirke szerintem egy nagyon praktikus recept, munka után hazaérve is gyorsan össze lehet dobni, a zöldségeket variálhatjuk az ízlésünknek, az évszaknak vagy a mélyhűtő tartalmának megfelelően, amíg pedig sül az étel lehet más dolgokkal is foglalkozni J Elsőre riasztó lehet, hogy sokféle fűszer van benne, de szerintem megéri beruházni, a hétköznapi ételeket is fel lehet dobni egy-egy új fűszerrel.
Hozzávalók, 5-6 személyre, mert elég nagy adag:
· 2 kisfej vöröshagyma (~25 ft)
· 4 gerezd fokhagyma (~20 ft)
· 60 dkg csirkemell (~1000 ft)
· 1 kg cukkini (~150 ft, nem tudom, nekem a kertből van)
· 1 teáskanál rozmaring
· 2 csipet bors
· 1 teáskanál oregánó
· 1 teáskanál kakukkfű
· 1 teáskanál koriandermag, összetörve
· 1 teáskanál majoranna
· só
· 1 evőkanál olaj
· 1 evőkanál keményítő, ez helyettesíthető liszttel (összesen kb. 50 ft)
· 3 dl víz
· 1 konzerv sűrített paradicsom (~ 70 ft)
· 450 g fagyasztott tavaszi zöldségkeverék (520 ft, ez volt itthon és csak ebben nincs brokkoli :D)
· 15 dkg sajt (190 ft)
Összesen 2030 ft, kb 5-6 adag: 340-406 ft/adag
Sok munka nincs vele, de tényleg: hagymát, fokhagymát összeaprítani, feldobni az olajra pirulni. Közben begyújtani a sütőt, összevágni a húst, azt is mellé dobni, kicsit megpirítani, hogy legyen egy kis színe. Közben hámozni, összevágni a cukkinit nagyobb darabokra, ezt is hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk a fűszerekkel és sózzuk. Teszünk alá egy kis vizet, rotyogtatjuk, hozzáöntjük a fagyasztott zöldséget, beletesszük a sűrített paradicsomot és a maradék vizet, majd felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a keményítőt. Tűzálló tálba vagy tepsibe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Ugye, hogy nem nehéz? 🙂
A szerző: Mandy