Viszont a fokhagyma és a kakukkfű páros nagyon jót tesz a gombának, a tejszín pedig selymessé varázsolja az ízeket. Szintén nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, úgyhogy egy átdolgozott munkanap után ideális vacsora is lehet.
Hozzávalók:
1 kg gomba
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
olíva olaj
egy marék friss kakukkfű, vagy 1-2 tk. szárított
őrölt feketebors
veganatura ételízesítő
3 dl tejszín (én zabtejszínt használtam)
3 ek. étkezési keményítő
A fokhagymát az olíva olajon pár másodpercig pirítottam, még mielőtt megbarnult volna, beletettem a megtisztított és felszeletelt gombát, megsóztam, tettem bele egy kis ételízesítőt, borsot és időnként kevergetve pirítottam egy kicsit, majd lefedtem. A sótól pár perc alatt levet enged, attól függően, hogy ez mennyi lehet még hozzá tenni pici vizet, de ez nem feltétlenül szükséges.
Megszórtam a kakukkfűvel és addig főztem, amíg a gomba megpuhult. Ekkor felöntöttem a tejszínnel, összeforraltam. Az étkezési keményítőt kikevertem egy pici hideg vízzel és folyamatosan kevergetve a gombához öntöttem, de már nem forraltam tovább. Először inkább kevesebb keményítőt használjunk és az utolsó műveletet ismételjük meg, ha nem elég sűrű, persze ha nem betonozni akarunk, mert a keményítő csodákra képes. Ahogy hűl az étel, még tovább sűrűsödik.
Most spagetti tésztával ettük.
Szerző: Benzsi a Sweet home-ról,