Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia „Főzz az egészségedért” 22. recept: Török makaróni

„Főzz az egészségedért” 22. recept: Török makaróni

387

Hozzávalók:

50 dkg durum makaróni tészta,
50 dkg gomba(csiperke),
1 közepes vöröshagyma,
4,5 dl (light ) tejföl,
4 tojás,
4-5 db piros(kápia,kaliforniai) paprika,
ízlés szerint só,bors,
20 dkg sajt
 
 
 
Az elkészítéséhez először a gombát megtisztítjuk és elszeljük. Kis olajon az apróra vágott  hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzárakjuk, megsütjük.
A tésztát is megfőzzük hozzá. Amíg elkészülnek felkockázzuk a piros színű paprikát. A tojás sárgákat kikeverjük a tejföllel, s külön felverjük egy kis sóval a tojásfehérjéket is.
Egybekeverjük a közben megsült gombát a tojásos tejföllel, paprikával, megfőtt tésztával,  s a legvégén a felvert fehérjével. Ha tartalmasabbra szeretnénk , felkockázott pulykasonkát tehetünk bele, mert illik hozzá. Tetejére sajtot reszelünk, s közepes hőfokon kb.40 perc alatt készre sütjük. Az előkészítéssel együtt kb. egy óra alatt készen van.

Szerző: Andi-cuki
 

http://andi-cuki.blogspot.com