Ez egy igazán klasszikusnak nevezhető tésztaétel az én konyhámban, az egyik kedvencem… talán.
Hozzávalók 2 főre:
25 dkg tagliatelle, 1 jó nagy csokor bazsalikom, 3 dkg fenyőmag, 6 ek olívaolaj, 2,5 dkg reszelt pecorino (érlelt juhsajt), 2,5 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. Közben elkészítem a pestót. A hozzávalókat mozsárban krémesre töröm, vagy botmixerrel összeturmixolom őket.
Ha a tészta (al dente) megfőtt, akkor leszűröm és azon nyomban összekeverem a pestoval. Ez utóbbi azért fontos, mert csak a frissen főtt tésztára tapad rá szépen a bazsalikomos szósz.
Szerző: Reni
http://renidani.blogspot.com – Az élet napos oldala.