Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia „Főzz az egészségedért” 18. recept: Tagliatelle al pesto alla genovese

„Főzz az egészségedért” 18. recept: Tagliatelle al pesto alla genovese

283

Ez egy igazán klasszikusnak nevezhető tésztaétel az én konyhámban, az egyik kedvencem… talán.

Hozzávalók 2 főre:
 
25 dkg tagliatelle, 1 jó nagy csokor bazsalikom, 3 dkg fenyőmag, 6 ek olívaolaj, 2,5 dkg reszelt pecorino (érlelt juhsajt), 2,5 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só
 
 
Elkészítés:
 
A tésztát felteszem főni. Közben elkészítem a pestót. A hozzávalókat mozsárban krémesre töröm, vagy botmixerrel összeturmixolom őket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha a tészta (al dente) megfőtt, akkor leszűröm és azon nyomban összekeverem a pestoval. Ez utóbbi azért fontos, mert csak a frissen főtt tésztára tapad rá szépen a bazsalikomos szósz.
 
 
Szerző: Reni
 
 http://renidani.blogspot.com   – Az élet napos oldala.