Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia „Főzz az egészségedért” 11. recept – Mascarpone-s, hideg uborkaleves

„Főzz az egészségedért” 11. recept – Mascarpone-s, hideg uborkaleves

572

4 adag, elkészítése 10 perc + hűtési idő, bekerülési költség: 700 Ft.

 60 dkg uborka
1-2 dl víz
250 gr mascarpone sajt
1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss kapor, tálaláshoz pár darab jégkocka.
 
 
 
 
Az uborkát alaposan megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra kockázva keverőtálba öntöm, hozzáadom a mascarpone sajtot, vizet, fokhagymát, sót, borsot és az apróra vágott kaprot. Bot mixerrel összeturmixolom és félórára a hűtőbe vagy 10 percre a fagyasztóba teszem.
Előételként jégkockával, pirítós kenyérrel tálalom. Gazdagítható vékony csíkokra vágott sonkával, vagy grillezett hideg csirkemellel, így már könnyű ebéd, vagy vacsoraként is megállja a helyét.
 

Szerző: Hanga, 

www.hangaelestara.blogspot.com