Ez a recept kánikulai napokra való, amikor csak hűsölni van kedvünk, főzni viszont nincs, mégis valami finomat, könnyűt, egészségeset és lehetőleg hideget ennénk.
4 adag, elkészítése 10 perc + hűtési idő, bekerülési költség: 700 Ft.
60 dkg uborka
1-2 dl víz
250 gr mascarpone sajt
1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss kapor, tálaláshoz pár darab jégkocka.
Az uborkát alaposan megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra kockázva keverőtálba öntöm, hozzáadom a mascarpone sajtot, vizet, fokhagymát, sót, borsot és az apróra vágott kaprot. Bot mixerrel összeturmixolom és félórára a hűtőbe vagy 10 percre a fagyasztóba teszem.
Előételként jégkockával, pirítós kenyérrel tálalom. Gazdagítható vékony csíkokra vágott sonkával, vagy grillezett hideg csirkemellel, így már könnyű ebéd, vagy vacsoraként is megállja a helyét.
Szerző: Hanga,