Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia „Főzz az egészségedért” 10. recept – Mustáros,sajtos csirkecomb

„Főzz az egészségedért” 10. recept – Mustáros,sajtos csirkecomb

367

Mustáros,sajtos csirkecomb,sajtos,chilis sült sárgabarackkal

 

·           4 db egész csirkecomb, kettévágva
·           1 nagy tejföl
·           1 ek mustár
·           1 ek só
·           bors ízlés szerint
·           3 gerezd passzírozott fokhagyma
·           1 dl olaj
·           5 dk vaj
·           20 dk sajt
 
 

 
 
A tejfölt,a mustárt,sót,borsot,fokhagymát,olajat összekeverjük. A csirkecombokat bekenegetjük a vajjal,megmártogatjuk a szószban,és szépen elrendezve egy tepsin,betoljuk a már meleg sütőbe. Fólia alatt 50 percig pároljuk,majd azt levéve,megszórjuk a sajttal és ha az általunk kívánt színt elérte,tálalhatunk.
Férjem petrezselymes krumplit kért mellé,én viszont{naná!!!}a frissen leszedett barackokat kettévettem,a mag helyére szórtam egy kis chilit,ráhalmoztam egy pici reszelt sajtot,megszórtam egy pinduri sóval és mehettek a még meleg sütőbe,de csak addig,amíg a sajt olvadni nem kezdett. Nagyon finom lett,a barack édes,lekváros,izgalmas ellentétben állt a sajtos, chilis keverékkel.
 
 
 
Szerző: Belly