A „klasszik” paradicsomos szósz helyett itt egy selymes tejszínes-spenótos mártás, s hogy laktató is legyen, kevés sült szalonna és reszelt sajt került a tetejére.
Spenótos-szalonnás penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 45 dkg fagyasztott spenót
- 2 dl tejszín
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- 20 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
- reszelt sajt
A tésztát sós-olajos, lobogó vízben kifőzzük.
Míg fő, elkészítjük a mártást – pofonegyszerűen. A spenótot fagyott állapotban lábasba csúsztatjuk, gyenge tűzön kiolvasztjuk. Fűszerezzük, hozzázúzzuk a fokhagymát, felöntjük tejszínnel, s simára forraljuk. Ennyi. Semmi kötőanyag, semmi sűrítés!
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, minimális olajat aláöntve pirosra sütjük.
A kisült zsiradékot a tésztára öntjük, átforgatjuk – nehogy már veszendőbe menjen!
A tésztára kanalazunk a tejszínes spenótból, megszórjuk szalonnacsíkokkal és meghintjük reszelt sajttal.
Finom ebéd percek alatt!
Szerző: 5PL