Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Főszerepben a spenót: Spenótos-szalonnás penne

Főszerepben a spenót: Spenótos-szalonnás penne

381

A „klasszik” paradicsomos szósz helyett itt egy selymes tejszínes-spenótos mártás, s hogy laktató is legyen, kevés sült szalonna és reszelt sajt került a tetejére.

Spenótos-szalonnás penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 45 dkg fagyasztott spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
  • reszelt sajt

A tésztát sós-olajos, lobogó vízben kifőzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást – pofonegyszerűen. A spenótot fagyott állapotban lábasba csúsztatjuk, gyenge tűzön kiolvasztjuk. Fűszerezzük, hozzázúzzuk a fokhagymát, felöntjük tejszínnel, s simára forraljuk. Ennyi. Semmi kötőanyag, semmi sűrítés!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, minimális olajat aláöntve pirosra sütjük.

A kisült zsiradékot a tésztára öntjük, átforgatjuk – nehogy már veszendőbe menjen!

A tésztára kanalazunk a tejszínes spenótból, megszórjuk szalonnacsíkokkal és meghintjük reszelt sajttal.

Finom ebéd percek alatt!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/