Húsmentes, mégis meglepően laktató fogás! Kazalnyi spenót, finom fetasajt, tetején mozzarella. Ráadásul villámgyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 kg friss spenót
- 25 dkg feta
- 3 dl tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 20 dkg mozzarella
- 1-2 ek. zsemlemorzsa
A spenótot megmossuk, szálasra vágjuk, parányi olajon megpároljuk – elképesztően összeesik! Sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a tejszínes spenóttal.
Egy kb. 20×30-as tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. A tészta egyik felét a tepsibe simítjuk, rámorzsoljuk a fetát, majd a maradék tésztát elsimítjuk rajta.
A mozzarellát felszeleteljük, betakarjuk vele a tésztarakományt, és forró sütőben a sajt olvadásáig-pirulásáig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
Szerző: 5PL