A palacsinta jó. A rakott palacsinta még jobb! Az üde zöld spenót rétegezve sós palacsintával és sonkával pedig egyenesen főnyeremény Érdemes esélyt adni neki!
Hozzávalók:
A palacsintához – kb. 12 db:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
- 1 cs. fagyasztott spenót/vagy friss levelek!
- 1-2 ek. liszt/ételkeményítő
- 20-25 dkg sonka
- só, bors, szerecsendió
- 1 nagy pohár tejföl
A spenótot kiolvasztjuk, gyenge tűzön felforrósítjuk, meghintjük liszttel/keményítővel, kiforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Fokhagymát a sonka miatt nem tettem bele, nekem valahogy nem passzol hozzá.
A sonkát ledaráljuk vagy felaprózzuk.
Összeállítjuk a tornyot: egy palacsinta, rá spenótkrém, palacsinta, darált sonka, palacsinta, spenótkrém… Míg tart a hozzávalókból. A tetején minden esetben palacsinta legyen!
Megkenjük tejföllel és sütőben alaposan átforrósítjuk.
Tortaszerű cikkekre vágva tálaljuk. Könnyed, mégis kiadós finomság.
Szerző: 5PL