Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag- gasztro magazin: Tárkonyos csülökleves

Flag- gasztro magazin: Tárkonyos csülökleves

587
Hozzávalók:
  • 1 kisebb füstölt csülök (csonttal együtt volt 1,3 kg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 1-2 db babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 ek. ételkeményítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • 2 tk. mustár
  • 1-2 tk. szárított tárkony

A csülköt megmossuk, kuktában feltesszük főni. Sípolástól számítva kb. 1 óra alatt teljesen puhára főzzük. Kukta híján 2-3 óra alatt készül el.

Kiemeljük a levéből, bőrét és a zsírréteget eltávolítjuk, kivesszük a csontot, és falatnyi kockákra vágjuk.

A vöröshagymát finomra, a többi zöldséget karikára/hasábokra vágjuk.

Pici olajon megfuttatjuk őket, rádobjuk a csülökhúst, babérlevéllel, borssal ízesítjük. Felöntjük 1/3 csülökfőző lé, 2/3 víz folyadékkal, majd kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. Sózni nem sóztam!

A keményítőt hideg vízzel, majd a tejföllel és a mustárral simára keverjük. Felhígítjuk kevés forró levessel, majd visszacsurgatjuk a fazékba. Szelíd forrásban tartjuk, ízesítjük a citromlével és a tárkonnyal. Teljesen kiforraljuk, kóstoljuk, ha kell, ízesítsük.

Forrón, puha kenyérrel tálaljuk.

 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/