Amikor elolvastam, egy percig nem volt kétség, hogy nagy barátok leszünk: gyümölcs és hús! Semmi nagy etwasra nem kell gondolni, közönséges raguleves, a végén pár szem aszalt szilva belefőzve. Ennyitől mégis roppant különleges ízvilágú, érdemes kipróbálni!
Sertésraguleves aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (comb, lapocka)
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 kis fej karalábé
- 1 cikk zeller
- 2 dl tejföl
- 1 ek. ételkeményítő
- 15 dkg aszalt szilva
- só, bors
A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát finomra vágjuk.
Pici olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a húst, s fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú forrásban tartva, fedő alatt készre főzzük.
A főzés utolsó perceiben adjuk hozzá az aszalt szilvát.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, s ovális habverővel folyamatosan kevergetve a levesbe csurgatjuk. 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: