Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag- gasztro magazin: Savanyú káposztaleves

Flag- gasztro magazin: Savanyú káposztaleves

658

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált hús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 20 dkg savanyúkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 dl nyers rizs
  • 2 dl tejföl
  • só, bors,
  • parányi kömény a káposztának
  • lestyán

 
 
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.

A répát, petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk, a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, s kb. egy órán át főzzük.

Az 1 óra letelte után hozzáadjuk a savanyúkáposztát (kóstoljuk meg, nehogy túl savanyú legyen!), a zöldborsót és a megmosott rizst, további 30 percig főzzük.

A végén 2 dl tejfölt elkeverünk kevés forró levessel, visszacsurgatjuk a fazékba, de már nem forraljuk, mert összeugrik! Szerintem a rizs miatt nem igényel semmi egyéb kötőanyagot (liszt, keményítő).

Forrón, szelet kenyérrel tálaljuk.

 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/