Egy leves, sok-sok meggyel, tejszínnel selymesítve, a teteje pedig jól megrakva kakaós tejszínhabbal és házi csoki szósszal megcsurgatva. Mintha egy lúdláb torta kelne új életre leves formájában!
Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
- csipet gyömbér
- csipet só
- szegfűszeg
- 1 ek. ételkeményítő
- 2 dl tejföl/tejszín/tej
A habhoz:
- 2 dl tejszín
- 1 tk. Vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. cukrozatlan kakaópor
Tetejére:
Legegyszerűbb meggylevest főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőben egészen kihűtjük.
A tejszínben csomómentesre keverjük a kakaóport, hozzáadjuk a vanília kivonatot, s kemény habbá verjük.
Tálaláskor a meggylevest megpakoljuk dundi habgaluskákkal, és jó alaposan meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Ellenállhatatlanul finom!
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: