Flag-gasztro magazin: Lúdláb (torta) leves

595

Egy leves, sok-sok meggyel, tejszínnel selymesítve, a teteje pedig jól megrakva kakaós tejszínhabbal és házi csoki szósszal megcsurgatva. Mintha egy lúdláb torta kelne új életre leves formájában!

Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj
  • csipet gyömbér
  • csipet só
  • szegfűszeg
  • 1 ek. ételkeményítő
  • 2 dl tejföl/tejszín/tej
A habhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk. Vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
  • 1-2 ek. cukrozatlan kakaópor 
Tetejére:

Legegyszerűbb meggylevest főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőben egészen kihűtjük.
A tejszínben csomómentesre keverjük a kakaóport, hozzáadjuk a vanília kivonatot, s kemény habbá verjük.
Tálaláskor a meggylevest megpakoljuk dundi habgaluskákkal, és jó alaposan meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Ellenállhatatlanul finom!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu