Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Lencseleves

Flag-gasztro magazin: Lencseleves

639

 Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 50 dkg lencse
  • 3 szál répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 3-4 szem krumpli
  • 40 dkg füstölt tarja
  • só, bors, babérlevél
  • mustár
Tálaláshoz:
  • tejföl
  • puha kenyér

A lencsét beáztatjuk főzés előtt – néhány órára vagy akár egész éjszakára.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát félfőre, a répát, petrezselymet karikákra, a krumplit kockára vágjuk.

Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldségeket, a felkockázott füstölt húst, a megmosott – lecsepegtetett lencsét. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzzük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük. Főzés vége előtt nem sokkal adjuk hozzá a krumplit, s kb. 20 perc alatt készre főzzük. 1-2 ek. mustárral ízesítjük, kóstoljuk – ha kell, korrigáljuk.

A tányérokba tejfölt kanalazunk, majd a forró levest rámerjük.

Puha kenyérrel pompás egytálétel!

 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/